Ухвалені законопроєкти про тимчасовий пільговий імпорт генераторів та Starlink

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкти про тимчасовий пільговий імпорт генераторів та Starlink.  
Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкти №8196/8197 про сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України, які, зокрема, скасовують ПДВ та мита на імпорт генераторів та іншого енергообладнання на період до травня 2023 року.  
   На законодавчому рівні впроваджується ввезення генераторів, іншого обладнання, Starlink без мита та ПДВ. Зокрема, для фізосіб. Норма діятиме до травня 2023 року.  
   За його словами, законопроєкти також звільняють від ПДВ та мит ввезення обладнання в рамках технічної допомоги Energy Community, поштові та експрес-відправлення, та надають можливість зберігати пальне без ліцензії обсягом до 2000 літрів. Про великі обсяги потрібно буде повідомити за декларативним принципом податкову.  
   Як раніше заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, метою законопроєктів №8196/8197 є запровадження короткострокових стимулювальних податкових та митних пільг для відновлення енергетичної інфраструктури.                         Закони направлено на підпис Президенту.

Запит на консультацію
Для отримання консультації щодо вантажоперевезень заповніть будь ласка цю форму