.

Перший спільний пункт пропуску для залізничного сполучення запрацював на українсько-молдовському кордоні

На кордоні між Україною та Молдовою, зокрема, у пункті пропуску для залізничного сполучення "Серпневе 1 - Басарабяска", уперше контрольні процедури здійснили всі контролюючі органи обох країн в одному місці - на молдовському боці зазначеної п/п. Залізничні вагони із сіллю, що прямували транзитом через Республіку Молдова, оформили в режимі ввезення на територію України.

Варто зазначити, що міжнародна практика вперше застосовується в залізничному пункті пропуску на українському кордоні. У перспективі такий досвід може використовуватися і на кордоні України з європейськими країнами. До сьогодні українські митники та прикордонники здійснювали контрольні заходи спільно з колегами-сусідами лише в деяких автомобільних пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

☝️ Очікується, що проведення оформлення контрольними службами в одному пункті пропуску сприятиме розширенню експортного потенціалу України та транзитних можливостей Молдови. А надалі, після Перемоги України - ще й розширенню експорту молдавських підприємств на зовнішні ринки з використанням логістики портів Великої Одеси.

 

Запит на консультацію
Для отримання консультації щодо вантажоперевезень заповніть будь ласка цю форму