Оновлено рекомендації щодо заповнення декларацій на товари під час процедури NCTS

 

Держмитслужба опублікувала оновлені Методичні рекомендації щодо заповнення митної декларації на товари при їх поміщенні в митний режим транзиту на умовах Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Зокрема, у методичних рекомендаціях деталізовано вимоги щодо внесення даних безпеки до транзитної декларації, яка може, зокрема, використовуватися замість ENS при ввезенні товарів на територію країн-членів ЄС. Дані безпеки, що додатково вносяться до транзитної декларації, є:
- орієнтовні дата і час прибуття до митниці транзиту,
- місце навантаження,
- індикатор особливих обставин,
- інформація про спосіб оплати витрат на транспортування,
- місце вивантаження,
- маршрут,
- дані перевізника, відправника та одержувача.

При цьому в даних безпеки щодо перевізника, відправника та одержувача заповнюється країна реєстрації та обліковий номер суб'єкта (TIN) АБО його назва та адреса.

Також в оновлених методичних рекомендаціях деталізовано вимоги щодо внесення інформації про транспортні засоби при переміщенні товарів залізничним транспортом. Так, під час залізничних перевезень як ідентифікатор транспорту може використовуватися номер поїзда (у разі декларування в одній декларації всіх вагонів рухомого складу поїзда) або номери залізничних вагонів/платформ (у разі декларування кожного окремого залізничного вагона або платформи в окремій декларації під час формування рухомого складу за поставками) різних суб'єктів процедури).

 

Запит на консультацію
Для отримання консультації щодо вантажоперевезень заповніть будь ласка цю форму